Certificatele de vaccinare COVID-19 pot fi obținute on-line

0
304

Platforma certificate-covid.gov.md, care generează certificatele de vaccinare, a fost lansată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/, comunică MOLDPRES. Potrivit conducerii MSMPS, documentul este gratuit și poate fi descărcat on-line începând de astăzi.

„Am reușit dezvoltarea platformei și certificatului cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și Serviciului Tehnologiei, Informației și Securitate Cibernetică. Conform cerințelor internaționale de creștere a mobilității persoanelor, au fost întreprinse toate acțiunile pentru a facilita călătoria între state. În continuare, pe cale diplomatică, suntem în comunicare cu privire la acestea. Certificatele de vaccinare deja conțin două identificatoare de tip QR cod și sunt emise în trei limbi și poate fi descărcat din Sistemul informațional al Registrului de vaccinare electronic”, a spus în cadrul unei conferințe de presă secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Certificatul de vaccinare este întocmit în limbile română, rusă și engleză. Pentru a asigura un nivel sporit de securitate a datelor prezentate în certificat, se aplică QR cod, semnătura și ștampila.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost imunizate anti-COVID, 892293 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.