Construcția podului Yampil – Cosăuți discutată și la Batumi

0
261

  Prezentă la Conferința Internațională de la Batumi,  președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a vut o întrevedere cu președintele Ucrainei, Volodimir  Zelenski, în cadrul căreea cei doi șefi de stat  s-au pronunţat „pentru dezvoltarea potenţialului de transport şi tranzit al celor două ţări, menţionând necesitatea de a accelera implementarea proiectului pilot – construcţia unui pod de frontieră peste râul Nistru lângă la punctul de trecere Yampil – Cosăuţi”.

  Despre aceasta a relatat serviciul de presă al preşedintelui ucrainean după întrevederea oficialilor la Batumi, explicând că părţile au discutat „paşii prioritari pentru a intensifica cooperarea comercială şi economică, identificând domeniile cheie ale interacţiunii economice dintre cele două state, în special, cooperarea în sectorul energetic şi implementarea proiectelor comune de infrastructură”. „Implementarea cu succes a unor astfel de proiecte bilaterale şi multilaterale ar putea fi un pas important în consolidarea diversificării şi independenţei energetice a ambelor ţări”, a spus Zelenski.

Maia Sandu a comunicat pe reţelele de socializare că a abordat cu preşedintele Ucrainei mai multe subiecte de pe agenda bilaterală. „Am convenit că, odată cu instalarea noului Executiv de la Chişinău, Guvernele ţărilor noastre se vor convoca pentru a lucra punctual pe aceste subiecte, ce vizează interesele ambelor ţări”, a scris Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.