Gunoiștea neautorizată din strada Serghei Lazo a fost lichidată

0
71
    În urma sesizărilor de primăvară, sorocenii din dealul romilor au fost avertizați să nu arunce gunoiul în aşa mod, ca el să ajungă în centrul oraşului, după primele ploi torenţiale. Prin intermediul platformei www.ecoalert.md, AO Eco-Sor a venit cu rugămintea să se facă claritate ca să nu sufere mediul ambiant.
    Inspecția pentru Protecția Mediului Soroca a examinat sesizarea (nr. 000148 din 20.04.2021) cu privire la depozitarea deșeurilor municipale în regiunea străzii Serghei Lazo, 54 din mun. Soroca. În cadrul controlului efectuat la fața locului, agenții constatori ai Inspecției la data de 22.04.2021 au întocmit act de inspectare, în conformitate cu art. 10 lit. a) din Legea nr. 1515 din 16.06.1993 privind protecția mediului înconjurător, primarului mun. Soroca, prin care i-au fost prescrise indicații obligatorii ca în termen de până la 01.06.2021 să întreprindă măsuri de lichidare a gunoiștii neuatorizate; – să instaleze containere pentru colectarea temporară a deșeurilor; – să încheie contracte de evacuare a deșeurilor cu locatarii microraionului Dealul romilor; – să instaleze panou informativ de avertizare cu privire la neadmiterea depozitării deșeurilor în locuri neautorizate.
În cadrul controlului repetat s-a constatat că, Direcția Gospodăriei Locativ-Comunale Soroca a lichidat gunoiștea neautorizată din regiunea str. Serghei Lazo, 54, mun.Soroca. (SURSA: AO Eco-Sor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.