CNAS a anunțat despre efectuarea finanțării indemnizaţiilor de maternitate femeilor asigurate şi soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi.

0
193

Casa Naţională de Asigurări Sociale a anunţat astăzi că a fost efectuată finanţarea indemnizaţiilor de maternitate femeilor asigurate şi soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi. Pentru plata indemnizațiilor de maternitate s-au transferat 62.9 mln lei, informează MOLDPRES.

Astfel, pentru a primi banii prin intermediul băncii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia la care a fost deschis contul bancar. Dacă beneficiarul nu este deţinător de card bancar, banii pot fi ridicaţi din orice oficiu poştal, a explicat serviciul de presă al CNAS.

Indemnizaţia de maternitate se acordă integral la a 30-a săptămână de sarcină, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, iar în cazul naşterilor complicate ori al naşterii a doi copii – de 140 zile calendaristice. În cazul sarcinilor cu 3 şi mai mulţi feţi, indemnizaţia de maternitate se acordă la termenul de 24 săptămâni de sarcină pe o perioadă de 182 de zile calendaristice.

Informații suplimentare pot fi găsite pe pagina oficială a Casei Naţionale de Asigurări Sociale, la compartimentul “Alte prestații sociale”.

foto: CNAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.