Familiile cu copii pot primi îndemnizațiile

0
550
Foto: pixabay.com

Casa Națională de Asigurări Sociale a anunțat astăzi că au fost transferate mijloace bănești pentru plata îndemnizațiilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, 28.3 mln de lei au fost transferați pentru indemnizațiile unice la nașterea copilului; 29.8 mln de lei – indemnizații pentru creșterea copiilor până la vârsta de 2 ani persoanelor neasigurate; 121.9 mln de lei – indemnizații pentru creșterea copiilor persoanelor asigurate; 1.2 mln de lei – indemnizații pentru creșterea copiilor gemeni și 2.1 mln de lei pentru indemnizațiile paternale.

Conform graficului stabilit, de la începutul lunii iulie până în prezent, au fost efectuate transferuri în sumă totală de 1839.91 mln de lei pentru prestaţii sociale cum ar fi: compensații, pensii și alocații sociale, ajutorul social şi ajutorul de şomaj, indemnizații viagere sportivilor și antrenorilor, ajutorul pentru perioada rece a anului.

Pentru a primi banii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia la care au deschis contul bancar. Dacă beneficiarul nu este deţinător de card bancar, banii pot fi ridicaţi în orice oficiu poştal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.