În Cetatea Soroca a fost inaugurată expoziția “Enigma. Victoria decriptării” / VIDEO

0
177

Astăzi în Cetatea Soroca a fost inaugurată expoziția “Enigma. Victoria decriptării” realizată în colaborare cu Institutul Polonez din București, Ambasada Republicii Polone la Chișinău și Consiliul Voievodatului Wielkopolska.

Expoziția prezentată de Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca a adunat curioși mai mici și mai mari, dornici să descopere enigmele… enigmei. Expoziția se referă la istoria eroilor-criptologi polonezi ale căror cunoștințe și geniu matematic le-au permis să spargă unul din cele mai bine păzite secrete ale celui de-al Treilea Reich.

Mașina de criptat germană „Enigma” a fost realizată de Arthur Scherbius. Se consideră că Enigma a influențat cursul celui de-Al Doilea Război Mondial, pe care l-ar fi scurtat cu vreo doi ani.

 

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.