2.300.000 lei a alocat guvernul pentru 23 de îndemnizații unice urmașilor personalului medical care a murit de COVID-19

0
41

Guvernul în exercițiu, întrunit astăzi în ședință, a aprobat alocarea mijloacelor financiare pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului decedat de COVID-19, transmite MOLDPRES.

„Se alocă, din fondul de intervenție al Guvernului, 2,3 milioane de lei Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru acordarea indemnizației unice în cazul personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice”, indică hotărârea Executivului.

Proiectul a fost elaborat în scopul susținerii familiilor personalului din instituțiile medico-sanitare publice de asistență medicală primară, asistență specializată de ambulatoriu, asistență medicală spitalicească, asistență medicală urgentă prespitalicească, servicii medicale de înaltă performanță, care a decedat în lupta cu COVID-19.

Banii vor fi direcționați pentru achitarea a 23 de indemnizații unice, destinate urmașilor personalului care a murit în lupta cu COVID-19.

Controlul asupra executării acestei decizii se pune în sarcina Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar hotărârea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.