Turbine eoliene la Visoca / VIDEO

0
1771

În satul Visoca a început crearea unui parc eolian, care este primul de acest fel din raionul Soroca. Primele două turbine eoliene au fost deja ridicate pe dealul din preajma satului. Locul nu a fost ales întâmplător, iar satul Visoca este și după toponimul său recunoscut ca una dintre cele mai înalte culmi din regiune.

Despre instalarea acestora s-a dus repede vestea în tot satul, iar unii care doar au auzit despre turbine eoliene le pot deja vedea și de-asupra satului lor. Până acum au fost instalate doar două astfel de turbine, iar antreprenorul vrea să mai aducă cinci pe care să le instaleze în preajmă. Deși această tehnologie poate părea nouă la prima vedere, strămoșii noștri utilizau energia eoliană de secole, când la morile de vânt măcinau făina.

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.