La Nimereuca oamenii au plătit 3000 de lei pentru apa… pe care nu o au / VIDEO

0
1280

Recent, am primit un mesaj la redacție prin care am fost rugați să mediatizăm o problemă pe care o au o parte dintre sătenii din Nimereuca — lipsa apei în robinete. Acum un an, în luna iulie 2020, sătenii au semnat un contract de conectare a gospodăriilor la apeduct. 430 de abonați au achitat câte 3000 lei pentru ca să aibă apă. De atunci apă ba era, ba nu prea, iar de o lună de zile mai multe gospodării au rămas cu totul fără apă. Oamenii sunt amânați și purtați cu promisiunile, de pe o zi pe alta, de pe o săptămână pe alta, dar fără nici un rezultat.

Între timp, autoritățile publice locale au apelat la ajutorul SA „Servicii Comunale Florești”, și cu ajutorul lor speră să pună punct acestei probleme chiar în această săptămână. Oamenii nu au altă soluție decât să aștepte, cu toate că apa este un produs strategic. Iar faptul că ea lipsește de o lună din robinete pare să nu-i deranjeze pe șefii mai mari sau mai mici prinși în febra electorală.

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.