ATENȚIE: eliberarea pașapoartelor va fi imposibilă, în curând

0
361

În stocurile Agenției Servicii Publice au rămas foarte puține formulare pentru perfectarea pașapoartelor, licitația pentru achiziționarea acestora nu a mai avut loc din cauza pandemiei, transmite MOLDPRES. 

Vladislav Zara, directorul ASP, a anunțat într-o conferință de presă că stocul de formulare al instituției este mic și s-ar putea epuiza în curând, ceea ce va face imposibilă eliberarea pașapoartelor. „Peste 300 de mii de pașapoarte vor expira în 2021. În luna iunie, numărul documentelor de identitate solicitate de populație a crescut: au fost eliberate 63.000 de pașapoarte. Până la sfârșitul verii, această cifră ar putea crește. În cazul în care formularele se vor epuiza, ASP ar putea să-și suspende activitatea în septembrie, așteptând finalizarea licitației respective”, a spus Zara.

În același timp, sursa citată a declarat că ar exista presiunii pentru anularea licitației privind achiziționarea de noi formulare, în valoare de peste 498 de milioane de lei.

Pe de altă parte, într-o notă informativă a Președinției Republicii Moldova a fost confirmat faptul că directorul ASP a fost invitat la două ședințe protocolare, pornind de la informațiile parvenite la adresa sa. Potrivit notei informative, instituția prezidențială i-a comunicat directorului Agenției Servicii Publice riscurile identificate în raport cu securitatea actelor oficiale. „Scopul ședințelor a fost de a-i aduce la cunoștință elementele de acțiuni concertate, cu riscuri majore de corupție, în cazul licitației blanchetelor pentru actele oficiale”, se precizează în nota amintită.

Președinția a confirmat faptul că i-a recomandat directorului ASP, Vladislav Zara, să anuleze licitația privind blanchetele personalizate și a opinat că directorul ASP nu a avut o justificare convingătoare atunci când a fost întrebat care este motivul majorării unor tarife de către instituție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.