Sorocenii care transportă mărfuri în Ucraina trebuie să știe că …

0
116

Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) a anunţat că operatorii  care efectuează transport rutier internațional de mărfuri pe teritoriul Ucrainei, începând cu 1 iulie curent, sunt obligaţi să se conformeze prevederilor din Codul vamal ucrainean privind înregistrarea obligatorie a nerezidenților care transportă mărfuri sub control vamal pe teritoriul Ucrainei, în cadrul operațiunilor de import, export sau tranzit. Lipsa înregistrării va sta la baza refuzului de vămuire a mărfurilor și trecerea frontierei ucrainene, transmite MOLDPRES.

Potrivit ANTA, pentru efectuarea înregistrării, operatorii de transport au posibilitatea să completeze cererea specială direct la punctul de control la intrarea sau ieșirea din Ucraina, cu prezentarea obligatorie a unei copii a certificatului de înregistrare a persoanei juridice, eliberat de autoritatea competentă a țării de înregistrare.

De asemenea, cererea completată poate fi remisă în prealabil prin poștă la adresa oricărui birou vamal necesar, personal sau prin intermediul persoanei autorizate ori brokerului vamal, cu prezentarea obligatorie a unei copii a certificatului de înregistrare a persoanei juridice, eliberat de autoritatea competentă a țării de înregistrare. Cererea menționată poate fi completată în limbile ucraineană sau engleză.

După introducerea în sistemul informațional al Serviciului Vamal al Ucrainei a datelor prezentate în cerere, operatorului de transport se atribuie un număr de înregistrare temporară în termen de 1 oră. Acest număr de înregistrare temporară va permite transportatorului să efectueze toate formalitățile și procedurile vamale fără restricții. Un număr de înregistrare permanent va fi atribuit în termen de 5 zile lucrătoare.

În cazul în care cererea nu conține datele necesare sau dacă operatorul de transport a fost înregistrat deja în sistemul informațional, Serviciul Vamal al Ucrainei poate refuza atribuirea unui număr de înregistrare prealabilă.

Cererea de înregistrare nominalizată poate fi accesată la adresa electronică oficială a Serviciului Vamal al Ucrainei: https://customs.gov.ua/en/oblik-nerezidentiv#scrollTop=020

foto simbol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.