Veste tristă de la Rezina: ZIARUL CUVÂNTUL ÎȘI SISTEAZĂ ACTIVITATEA

0
55

Anton ZABELINSCHI: Un ultim cuvânt pentru cititorii CUVÂNTUL-ului

      Dragi prieteni, stimați cititori, iată că ne-am apropiat cu pași rapizi spre ultima ediție a ziarului CUVÂNTUL. A ziarului care a dăinuit 25 de ani, a ziarului care a informat, a ajutat și a contribuit în mod deosebit la demascarea falsurilor și luptei contra corupției. 

     Zilnic primesc zeci de mesaje de genul ”De ce se închide ziarul?” ”Cum rămâne cu informarea cetățenilor din acest teritoriu?” ”A decedat Iașcenco, moare și ziarul?” Asemenea mesaje primesc toţi colaboratorii redacţiei.

    Astfel, în lumina ultimelor evenimente, dar și pentru a evita multe discuții inutile în acest sens pe viitor, aș vrea să fac câteva precizări. Închiderea ziarului a fost planificată din timp, acest lucru trebuia să se întâmple, doar că domnul Tudor Iașcenco nu a reușit să-și ducă misiunea mai departe, ceea ce ne-a rugat pe noi, întreaga echipă CUVÂNTUL să o facem. Ultima sa doleanță a fost să continuăm varianta print până pe 1 iulie, să finisăm proiectele în care suntem angajaţi, iar apoi să sistăm activitatea. Astfel, cum 25 de ani întreaga redacție și-a ascultat liderul, exact așa o face și acum.

   ”De ce nu vindeți ziarul cuiva, măcar o să fim informați aici, în teritoriu”, ne-au spus mulţi.  25 de ani am fost independenți politic, echidistanți și nu am rămas influențați de nici o culoare politică, exact așa plecăm și acum, după 25 de ani de activitate ne retragem destoinic, cu capul sus, independenți, așa cum ne-ați cunoscut, dragi cititori, 25 de ani.

   Într-un mod deosebit vreau să mulțumesc fiecărui cititor în parte, pentru fiecare abonament, fiecare mesaj de susținere, pentru fiecare luptă care a fost dusă împreună cu noi, pentru așteptarea ziarului săptămânal la poartă, pentru accesări pe site-ul nostru, pentru fiecare comentariu, reacție, sugestie. Cu toții ați făcut un lucru enorm de mare, ați făcut ca Ziarul CUVÂNTUL să existe 25 de ani, 25 de ani frumoși și plini de realizări.

   Reușim să plecăm cu o redacție plină de Diplome şi premii, de momente frumoase petrecute cu întreaga echipă, dar și mai complicate uneori, însă tot împreună. Site-ul nostru va activa în continuare, toate materialele postate de-a lungul timpului au fost, sunt și vor fi disponibile pe site, care va fi actualizat cu informații noi.

   Au fost 25 de ani frumoși, și totul datorită vouă, dragi cititori și stimată echipă CUVÂNTUL. Ne spunem la revedere, dar nu ne luăm rămas bun.

IN PARTEA ZIARULUI OBSERVATORUL DE NORD:  Am citit  această știre cu un nod în gât și cu sentimentul că soarta deseori este nedreaptă și necruțătoare. Un lucru mă bucură și cred că îl bucură acolo, în Ceruri, și pe bunul meu prieten și îndrumător, TUDOR IAȘCENCO – că frumosul colectiv de la CUVÂNTUL ne-a zis doar la revedere…Or, nu încape îndoială că acei, care au fost alături de unul din cei mai onești și bătăioși ziariști din Republica Moldova – Elena Roman, Ion Cernei, Victor Sofroni, Anton Zabelinsky (marele sprijin și marea speranță a domnului Tudor) își vor găsi rostul și vor face încă multe lucruri frumoase, spre deliciul nostru și în memoria LUI.

   AȘA SĂ VĂ AJUTE DUMNEZEU…

 

Victor COBĂSNEANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.