Pentru a nu risca cu sănătatea, evitați expunerea la soare în intervalul 11:00-17:00

0
79

RECOMANDĂRILE DIRECȚIEI SITUAȚIILOR EXCEPȚIONALE mun. SOROCA  ÎN PERIOADA CANICULARĂ

 Direcția Situațiilor Excepționale mun. Soroca  vine cu recomandări față de cetățeni în perioada caniculară. Pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată. Mai mult, o atenție sporită este acordată persoanelor care aleg să meargă în spații de agrement. În acest sens specialiștii roagă oamenii să nu aprindă ruguri și mangaluri, dar să opteze pentru spații destinate special acestor activități.

În vederea evitării tragediilor în preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenționează oamenii să excludă scăldatul în locuri neautorizate și necunoscute, să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și râurilor din țară.

În condiții de temperaturi ridicate ale aerului, specialiștii îndemnă persoanele să evite aflarea îndelungată la soare, în special în orele 11:00 – 17:00, să evite efortul fizic supra solicitant și să opteze pentru haine din țesături naturale.

Pentru a evita situațiile de risc cu implicarea minorilor, angajații DSE mun. Soroca îndemnă oamenii să fie atenți la activitățile acestora și să nu le permită aflarea sub razele directe ale soarelui în orele cu temperaturi ridicate.

În caz de situații de risc oamenii pot apela la Serviciul 112.

Alexandru Cobizev, Ofițer principal al Serviciului prevenție al DSE mun. Soroca maior la s/intern 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.