În atenția părinților și elevilor: Admiterea în învăţământul liceal va demara pe 12 iulie

0
26

Concursul de admitere în învățământul liceal pentru anul de studii 2021-2022 va demara cu prima etapă, care se va desfășura în perioada 12-30 iulie. Etapa a doua a admiterii elevilor în învățământul liceal va avea loc în perioada 9-17 august, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC).

Pentru aceasta, ministerul de resort a emis un ordin privind organizarea admiterii absolvenților ciclului gimnazial în învățământul liceal pentru anul de studii 2021-2022.

Conform Metodologiei de admitere, concursul de admitere în instituțiile de învățământ liceal cu profil teoretic poate include probe suplimentare (de logică și erudiție). Totodată, concursul de admitere în instituțiile liceale cu profil arte și sport va include, în mod obligatoriu, probe de aptitudini.

“Absolvenții clasei a IX-a, deținători ai Diplomelor de gradele I, II și III la Științe și la disciplinele de profil, la olimpiadele naționale și internaționale, organizate și recunoscute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în anul curent, vor fi înmatriculați în afara concursului. Pentru copiii orfani, cei proveniți din familii cu părinți invalizi de gradele I și II, copii cu CES, copii gemeni, unul dintre ei cu performanțe la învățătură, se vor acorda 10 la sută din numărul total de locuri, fără concurs, la fiecare profil”, indică sursa citată.

Pentru înscrierea la proba de admitere, candidații urmează să prezinte următoarele acte: cererea de înscriere, cu indicarea profilului ales; copia certificatului de absolvire a gimnaziului (autentificată de către directorul instituției absolvite); copia buletinului de identitate (în cazul în care candidatul nu a atins vârsta de 16 ani, se acceptă copia certificatului de naștere); adeverință medicală; patru fotografii cu dimensiunile de 3×4 cm și după caz copia diplomelor obținute la olimpiadele raionale/municipale, naționale și internaționale.

foto: MECC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.