Cu o dilemă mai puțin – FC Inter a „bătut măr” FC Visoca

0
100

Întotdeauna meciurile de fotbal dintre echipele din aceeași localitate/raion sunt cele mai disputate, fiindcă toată lumea vrea să știe cine este cel mai-cel mai și să scoată de la ordinea zilei această „problemă”.

În această ordine de idei raionul Soroca nu este o excepție, mai cu seamă după ce în campionatul Republicii Moldova participă două echipe, FC Inter și FC Visoca. Altfel, la rolul de lider pretind și alte echipe, FC Steaua din Racovăț, bunăoară, dar… echipa din acest sat cu bogate tradiții fotbalistice participă doar în campionatul raional. Pe de altă parte, s-a înviorat foarte mult fotbalul și în alte localități (Rublenița, grație eforturilor de puse de antrenorul Ilie Manea) și nu este exclus faptul că lupta pentru „supremație” va fi și mai mare, spre bucuria și deliciul microbiștilor.

Așadar, în etapa ordinară a campionatului Republicii Moldova, Divizia B, Nord, pe stadionul din Soroca și-au dat întâlnire cele două rivale, FC Inter și FC Visoca, pentru a rezolva dilema. Puținii spectatori din tribune, de altfel, aveau așteptări mari, fiindcă diferența de clasă, dar și locurile ocupate în clasament nu erau atât de mari încât să ne așteptăm la un scor fluviu. Realitatea din teren, însă, a spulberat orice iluzii or, sorocenii antrenați de Marin Russu au fost net-superiori adversarilor de la Visoca, marcând în poarta lor tocmai 8 goluri și încasând doar unul în propria poartă. De aici și concluzia: experiența și-a spus cuvântul decisiv în confruntarea cu tinerețea (fie și ca evoluție în astfel de competiție, nu neapărat și la ceea ce scrie în pașapoartele fotbaliștilor). Cu toate acestea, visocenii nu ar trebui să-și pună cenușă pe creștet și să lase mâinile în jos, după această înfrângere, fiindcă astfel de lucruri se întâmplă și la case mai mari…

Altfel, această etapă a fost una foarte bogată în goluri or, și pe celelalte stadioane s-a marcat mult, iar recordul a fost stabilit la Edineț, unde gazdele au marcat 9 goluri în poarta oaspeților de la Manoilești. După cum și era de așteptat, nu au avut probleme, în această etapă, fotbaliștii de la Ungheni, pe când adversarii lor direcți la promovare, călărășenii, au pierdut două puncte prețioase, sau chiar decisive. Iată și rezultatele tehnice ale etapei: FC CRUIZ PLUS-FC RÂȘCANI: 4-0; FC SÂNGEREI-CODRU CĂLĂRAȘI: 2-2; FCM UNGHENI-FC BOGZEȘTI: 3-0; FC INTERF-FC VISOCA: 8-1; FC EDINEȚ-FC MANOILEȘTI: 9-0; FC PEPENI-FC OLIMPIA: 5-2. Cu două etape înainte de finalul competiției, sorocenii sunt pe locul 8, iar visocenii ocupă poziția a 10-a din 12 echipe competitoare.

În penultima etapă, care se va desfășura pe data de 26 iunie, cu începere de la ora 18:00, sorocenii joacă, în deplasare, cu echipa din Manoilești și nu are altă opțiune decât victoria, ia FC Visoca primește replica liderului și are prea puține șanse să câștige punct sau puncte. Să mai menționăm că, Codru Juniori la fel nu poate avea probleme în meciul de acasă cu FC Râșcani. Cel mai interesant meci se anunță a fi cel de la Pepeni, unde gazdele vor încerca să nu se lase bătuți în duelul cu echipa de pe locul III. (Dan AOLEI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.