Echipele sorocene suferă înfrângeri, dar își păstrează locurile în clasament

0
23

  Etapă „neagră” pentru echipele sorocene care participă în Divizia B, zona Nord, a campionatului Republicii Moldova la fotbal. Or, și FC Inter, și FC Visoca au pierdut puncte prețioase.

Sorocenii de la FC Inter au avut meci greu acasă, cu liderul Codru Juniori (Călărași), dar după primele 20 minute de joc conduceau deja cu scorul de 2-0 și se părea că nu are cum pierde cele trei puncte puse în joc. Ba mai mult, până la pauză elevii lui Marin Russu au trecut pe lângă majorarea scorului, călărășenii arătând mai degrabă ca o echipă de pluton, decât una de pe primul loc… Repriza a doua, însă, a mai demonstrat încă o dată cât de adevărate sunt două „axiome” ale fotbalului contemporan: prima – dacă nu marchezi tu, îți marchează ție și doi – scorul de 2-0 este cel mai periculos. Altfel, de la vestiare au revenit două echipe total transformate: gazdele au arătat apatie și lipsă de experiență, iar oaspeții au combinat frumos și în câteva minute au egalat, iar cu 15 minute până la fluierul final au înscris golul victoriei.

La rândul lor, fotbaliștii din Visoca au pierdut, în deplasare, în fața formației din Pepeni, scor 2-4. Cu toate acestea, ambele echipe sorocene și-au păstrat locurile în clasament și se pot pregăti lejer de noua ediție de campionat.

Apropo, victoria călărășenilor la Soroca a fost una foarte importantă, fiindcă oricare alt deznodământ le amenința poziția de lider și de pretendent real la promovare în Divizia A. Nu de alta, dar unghenenii, care le suflă serios în spate, au marcat 8 goluri în poarta adversarului și rămân pretendenți reali la rolul de lideri. Cele două echipe, de altfel, sunt unicele care joacă cu miză, celelalte competitoare permițându-și luxul de a juca de plăcere, fără a avea de-aupra capulului sabia lui Damocle.

Apropo, în această etapă au fost consemnate alte câteva rezultate interesante. Bunăoară, fotbaliștii din Edineț nu au putut învinge modesta formație de la Bogzești, iar bălțenii de la Olimpia au câștigat, cu un scor de hochei, meciul cu fotbaliștii de la Manoilești. Iată și rezultatele tehnice ale etapei: FC CRUIZ PLUS-FC SÂNGEREI: 1-1; FCM UNGHENI-FC RÂȘCANI: 8-0; FC INTER-CODRU JUNIORI: 2-3; FC EDINEȚ-FC BOGZEȘTI: 0-0; FC PEPENI-FC VISOCA: 4-2; FC OLIMPIA-FC MANOILEȘTI: 5-4.

În etapa de sâmbătă, 12 iunie, meciul vedete, de departe, este confruntarea de la Călărași, unde se vor întâlni primele două clasate. Un eventual succes al gazdelor ar însemna și promovarea, iar orice alt rezultat le-ar sufla unghenenilor în pânze și campioana ar putea fi desemnată poate și în ultima etapă. Calendarul, în opinia mea, este mai bun pentru FCM care, după meciul de la Călărași, mai joacă cu FC Bogzești (acasă), cu FC Visoca (în deplasare) și cu FC Manoilești (a). La rândul lor, călărășenii vor avea meci greu în deplasare, la Sângerei, meci ușor acasă, cu FC Râșcani și o deplasare dificilă, la Camenca.

Echipele sorocene joacă mâine, 12 iunie, conform următorului program: sorocenii au meci la Bogzești, iar visocenii primesc, pe stadionul din Soroca, replica fotbaliștilor de la Edineț. Începutul meciurilor la ora 18:00. (Dan AOLEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.