Liderul PPRM, Alexandru Oleinic, a declarat că partidul nu participă la alegerile din 11 iulie

0
141

  Unul din liderii politici bine cunoscut la Soroca, Alexandru Oleinic, a declarat că formațiunea pe care o conduce, Partidul Popular din Republica Moldova, nu va participa în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

   În Comunicatul emis de PPRM se spune că „…După o analiză minuțioasă a situației politice, social-economice și de sănătate, Partidul Popular din Republica Moldova a luat decizia de a nu participa la alegerile parlamentare anticipate. PPRM consideră că organizarea alegerilor parlamentare anticipate în condițiile actualului Cod electoral va aprofunda criza din țară și nu va schimba substanțial raportul de forțe pe arena politică din Republica Moldova… În opinia PPRM, participarea la scrutin a unui număr mare de formațiuni politice, majoritatea fiind cu șanse nule, este promovată de principalii actori de pe scena politică a țării cu scopul de a bulversa întreg procesul electoral și a limita la maxim posibilitatea extinderii numărului de formațiuni politice care ar accede în Parlament.  Mai mult, PPRM consideră că în structura viitoare a Parlamentului va fi imposibilă formarea unui Guvern, fapt care va duce inevitabil la alegeri anticipate repetate”.

    PPRM îndeamnă membrii și susținătorii săi să sprijine partidele care promovează interesul național și vectorul proeuropean de dezvoltare a țării. (INFO OdN)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.