Biblioteca pentru copii „Steliana Grama” participă la Maratonul de povești

0
13

71 de bibliotecari din 22 de județe ale României și 14 raioane din Republica Moldova vor desfășura pe 3 iunie cea de-a doua ediție a Maratonului de povești, citindu-le celor mici și celor mari povești, timp de 8 ore, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Pintilei, președintele Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova, a menționat că evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, marcată pe 1 iunie, prilej de sărbătoare pentru cei mici, dar și pentru cei care îi iubesc, ocrotesc și le cultivă mintea și sufletul.

”Este cel mai frumos timp dăruit copiilor noștri de părinți, bunici, precum și de bibliotecari, care pregătesc pentru acest an un eveniment de excepție. În cea mai frumoasă zi din an, în care sărbătorim copilăria, ne dorim să (re)descoperim farmecul poveștilor citite împreună cu voce tare, să descrețim frunțile și sufletele și să fim mai aproape de toți cei care iubesc poveștile, bibliotecile și, de ce nu, pe bibliotecarii inimoși”, a subliniat Elena Pintilei.

Potrivit sursei citate, evenimentul se va transmite live, pe facebook, începând cu ora 10.00.

Proiectul se desfășoară cu susținerea partenerilor: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociația Bibliotecarilor din România, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova și Centrul de Excelență pentru copii și tineret al Bibliotecii Județene „G. Barițiu” Brașov.

Prima ediție a ”Maratonului de povești” a avut loc pe 1 iunie 2020.

Printre bibliotecile participante la acest maraton este și Biblioteca pentru copii „Steliana Grama” din Soroca (bibliotecară Nadejda Borozan).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.