Pentru examenele de absolvire a Gimnaziului s-au înscris 796 elevi, iar 410 elevi din raionul Soroca vor susține examenele de BAC.

0
68

Pentru examenele de absolvire a gimnaziului sunt înscriși 796 candidați. Doamna Angela Mușenco, șefa Direcției raionale Învățământ Soroca a precizat că anul acesta au fost incluse elemente noi propuse de MECC pentru organizarea examenelor naționale de absolvire a gimnaziului 2021, și anume:

Testele pentru probele de la examenele naționale de absolvire a gimnaziului vor fi transmise electronic instituțiilor de învățământ în fiecare zi de examen cu 30 de minute înainte de începerea acestora. Fiecare instituție de învățământ va asigura tiparul necesar de teste conform numărului de elevi prezenți în ziua respectivă; Pentru elevii care în ziua probei de examen sunt în carantină/izolare din motive de sănătate sau alte motive întemeiate se va organiza o sesiune specială în perioada 23-25, 28 iunie; Verificarea testelor se va realiza în instituțiile de învățământ. Comisiile școlare de evaluare vor fi aprobate în cadrul ședinței Comisiei Raionale/Municipale de Examene. Comisiile școlare de evaluare vor fi constituite din cel puțin 2 profesori evaluatori, dintre care un profesor va avea calitatea de președinte al Comisiei școlare de evaluare; Comisiile raionale/municipale de examinare a contestațiilor vor fi aprobate în cadrul ședinței Comisiei Raionale/Municipale de Examene. Examinarea contestațiilor se va desfășura într-un centru raional.

Și încă ceva. Pentru examenele de BAC la Soroca au fost aprobate 2 centre, la  LT ”Constantin Stere” și LT ”Petru  Rareș”. În total în sesiunea de examene s-au înscris 410 elevi. (Dan AOLEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.