DECIS: Sesiunea de BAC va avea loc, în acest an, în perioada 4-22 iunie. Vezi în ce condiții.

0
77

Ministrul în exercițiu al Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Pogolșa, a prezentat astăzi detalii despre examenele de evaluare și de Bacalaureat, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, la sesiunea de BAC sunt înscriși 16.773 de candidați. În acest an, cu zece din oficiu se vor alege 1298 de elevi.

“Candidații vor susține examenele de BAC în 93 de centre, dotate cu camere video. Numărul candidaților înscriși la un centru variază de la 6 la 260. Și numărul centrelor republicane de evaluare va fi sporit, de la două la patru, și vor fi două de contestare. În cadrul comisiilor de evaluare vor participa 600 de profesori. În cadrul instituțiilor se vor aplica toate măsurile de prevenire a COVID-19. Purtarea măștii de protecție este obligatorie de către participanți. În cazul în care vom avea o creștere a cazurilor de COVID, MECC a elaborat câteva scenarii”, a spus Pogolșa.

Ministrul a menționat că testarea în învățământul primar va fi obligatorie pentru elevii din clasa a 4-a.

Examenele de absolvire a gimnaziului se vor desfășura în perioada 3-14 iunie, iar testele vor fi transmise către instituțiile de învățământ cu 30 de minute înainte de începerea acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.