La propunerea consilierului Victor Său, veteranii de război vor primi 10.000 de lei fiecare, iar văduvele – 5.000 de lei. Acești bani sunt extra celor care aceste categorii deja i-au primit, pe data de 9 mai.

0
204

 După cum v-am informat anterior, deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Alla Pilipețcaia, a postat pe pagina sa de Facebook, pe data de 8 mai, un mesaj în care a felicitat veteranii celui de-al doilea război mondial cu prilejul zilei de 9 mai și acest mesaj era secondat de câteva poze, în care veteranii aveau în mână câte un buchet de flori și câte un obiect foarte asemănător cu un plic.

Ba mai mult, spre deosebire de unele persoane cu funcție de răspundere, care ar trebui să țină la imaginea Consiliului raional, noi am contactat veteranii pentru a afla din partea cui au fost plicurile. Pentru acei care nu au citit acel material, suntem nevoiți să-l mai reproducem o dată. Așadar,

Veteranul Ilie Sîrghi din satul Vasilcău. „A fost doamna deputat, șeful de la Comisariatul Militar și alții. Ne-au dat cinci mii de lei și au spus că sunt din partea Consiliului Raional Soroca”,  ne-a spus Anatol, feciorul veteranului. Constantin Găvoază din satul Bulbocii Noi la fel a fost vizitat în ajunul zilei de 9 mai. „Da, au fost la noi un grup mare de oameni. Eram și eu acolo, i-au dat tatălui meu cinci mii de lei. Doamna deputat a zis că banii sunt de la Consiliul Raional Soroca”,  ne-a confirmat nora Aurelia. Alt veteran vizitat este și Mihail Focșa din satul Trifăuți. „Cei care au venit nu s-au prezentat de unde sunt, dar am recunoscut-o pe doamna deputat Pilipețcaia. Banii au ajuns la noi, cei cinci mii de lei, noi ne-am iscălit acolo, îmi pare că au zis că banii sunt de  la raion”, afirmă Claudia, fiica veteranului.

Acest  gest a fost făcut în ajunul zilei de 9 mai. Altfel, este foarte frumos când autoritățile au grijă de veterani și în astfel de cazuri nu ne rămâne decât să ne scoatem pălăria, dar… La întâlnirile cu veteranii cineva și-a permis să vorbească în numele Consiliului raional (vezi mărturiile de mai sus) fără ca să aibă dezlegarea lui. Or, la ședința Consiliului raional de astăzi, 13 mai, consilierii au aflat că cineva deja le citise gândurile și deja le înmânase veteranilor plicurile. Cel mai surprins a fost, cât n-ar fi de straniu, chiar președintele raionului, Veaceslav Rusnac.

Ba mai mult, la propunerea consilierului Victor Său aleșii poporului sorocean au votat unanim pentru ca ajutorul acordat veteranilor să fie nu de 5.000, dar de 10.000 lei, iar ajutorul pentru văduve să fie de 5.000 lei, dar nu de 2.000 lei. BRAVO!!!

De aici și concluzia: veteranii și văduvele au primit anul acesta o susținere materială mai generoasă ca altă dată – 5.000 lei (???)+10.000 lei (de la CR)=15.000 lei pentru veterani și 2.000 lei (???)+5000 lei (de la CR)=7000 lei pentru văduve. Adică, domnilor veterani și stimate văduve, să ne comunicați dacă în plicurile primite de la CR nu vor fi 10.000 de lei, precum s-a votat la ședință.

Și încă ceva. Președintele raionului Soroca a menționat, în cadrul ședinței, că nu întotdeauna trebuie să credem ceea ce scriu unele organe mass-media or, personal a avut de suferit din partea lor. Sunt convins că domnul Rusnac a avut în vedere pe altcineva, dar nu pe Observatorul de Nord.

Și punctum.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.