O stație de producere a oxigenului, cu capacitatea de 16,8 m³/h, a fost deschisă la Soroca

0
114

  După cum informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale,  încă patru stații de producere a oxigenului medical au fost deschise în Republica Moldova.

Două din ele, cu capacitatea de 54,5 m³/h a fost instalată la Spitalul „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic Republican din Bălți și alte două, cu capacitatea de 16,8 m³/h la Spitalele Raionale din Căușeni și Soroca.

 

Alte trei stații cu o astfel de capacitate au fost instalate anterior și la Hâncești, Criuleni și Spitalul Cancelariei de Stat. Potrivit MSMPS, în total, 20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale. Acestea sunt instalate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova.

Oxigenoterapia este extrem de importantă în tratamentul pacienților cu insuficiență respiratorie cauzată de COVID-19, are necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului. Datorită instalațiilor de producere a oxigenului medical, instituțiile medicale vor putea face față tratamentului pacienților cu forme grave și medii de COVID-19.

Read more: https://sputnik.md/society/20210512/34715769/patru-statii-producere-oxigen.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.