Certificatul de vaccinare și pașaportul biometric nu permit moldovenilor să meargă în România și Ucraina

0
522

Certificatul de vaccinare anti-COVID-19 nu permite deocamdată accesul liber al moldovenilor cu pașaport biometric nici în România, nici în Ucraina.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, în România putem intra doar dacă facem parte din categoriile incluse la excepții, așa cum se întâmplă de luni de zile.  Guvernul de la București a prelungit starea de alertă până la mijlocul lunii iunie.

În Ucraina, putem intra doar cu un test negativ la COVID, în limbile rusă sau engleză, şi cu o poliță de asigurare COVID-19.

Potrivit Ministerului moldovean de Externe, cetățenii străini care dețin doar certificate care demonstrează că au anticorpi împotriva noului coronavirus sau că s-au vaccinat nu pot intra în Ucraina. În schimb, ţara noastră le permite străinilor să intre în ţară dacă sunt vaccinaţi împotriva noului coronavirus chiar şi cu o singură doză.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, certificatul de vaccinare trebuie emis în una dintre următoarele limbi: română, engleză, germană, italiană sau rusă. (SURSA: Publica.md)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.