Din iunie, ar putea intra în circulație Certificatul sanitar european/Pașaportul Covid

0
95

Pentru a facilita libera circulație în Europa și a reînvia turismul, autoritățile de la Bruxelles au definit un pașaport Covid, un certificat sau adeverință verde. Ar trebui să intre în circulație începând cu luna iunie, dacă țările membre UE se vor grăbi să realizeze partea logistică a implementării proiectului, scrie Playtech.

Acest certificat sanitar, denumit ”certificat verde digital” european, are rolul de a oferi un cadru armonizat care să faciliteze libera circulaţie în interiorul UE în vara aceasta. El va cuprinde un cod QR care să arate că titularul său a fost vaccinat împotriva COVID-19, că fost testat negativ în urma unei probe PCR recente sau că este imunizat în urma unei infectări de care s-a vindecat. Certificatul (în format fizic sau digital) va fi prevăzut şi cu o semnătură electronică pentru atestarea autenticităţii. La controlul efectuat de o autoritate competentă, cum ar fi poliţia de frontieră, codul QR este scanat şi este verificată semnătura electronică. Astfel, datele tale medicale vor fi în permanență în siguranță. Nu se verifică prezența acelor informații într-o bază de date, ci doar valoarea lor de adevăr, confirmată prin autenticitatea semnăturii.

Noul sistem este dezvoltat de companiile germane T-Systems și SAP. Pe de altă parte, statele membre pot folosi pe plan intern aplicaţii distincte dacă doresc acest lucru, unele având deja în dezvoltare astfel de aplicaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.