O companie franceză va elabora studiul de fezabilitate pentru Stația de epurare din Soroca

0
103

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și compania franceză SEURECA au semnat astăzi un contract de consultanță pentru elaborarea Studiului de fezabilitate și de impact pentru Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Soroca, transmite MOLDPRES.

Studiul va fi elaborat cu scopul de a oferi o analiză complexă a situației privind starea sistemelor de canalizare, sanitația și gestionarea apelor uzate în municipiul Soroca. „Până în luna august a anului curent, experții francezi vor prezenta soluțiile optime și măsurile necesare pentru îmbunătățirea serviciilor menționate și a mediului înconjurător în regiune”, indică MADRM.

Semnarea contractului de consultanță a avut loc cu suportul unui grant destinat elaborării proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Republica Moldova”, implementat de Instituția publică „Unitatea de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului”.

Compania franceză SEURECA face parte din grupul VEOLIA, considerat lider mondial în furnizarea serviciilor de apă, de energie şi de salubritate, are experiență în sector, fiind recunoscută pentru proiectarea soluțiilor adaptate provocărilor actuale în domeniul mediului.

Lipsa unei stații de epurare la Soroca, care ar filtra apele reziduale, este considerată de specialiști drept o „bombă ecologică cu efect întârziat”, deoarece de două decenii deșeurile menajere curg direct în râul Nistru. În ultimii ani, autorităţile caută soluții şi finanțări pentru realizarea acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.