Din 1 iunie, în România începe MAREA RELAXARE!

0
84

Autoritățile din România pregătesc măsuri de relaxare a restricțiilor din întâi iunie. Oamenii ar putea să nu mai fie obligați să poarte măști de protecție pe plajă sau la munte, în restaurante și chiar la nunți. Restricțiile vor fi relaxate doar dacă până la sfârșitul acestei luni numărul celor vaccinați va creste de la aproape 3 milioane și jumătate până la cel puțin 5 milioane. Așa că se caută soluții pentru accelerarea vaccinării. De sâmbătă, oricine poate merge să se vaccineze la orice centru din țară și fără programare.

Încă un milion si jumătate de persoane vaccinate în aceasta luna si 1 iunie va deveni ziua celor mai importante relaxări de până cum.

FLORIN CÎŢU prim-ministrul României: ”Fără masca la mare, la munte, restaurante la capacitate maxima la interior”.

În primul rând cei care sunt vaccinați se vor bucura de unele avantaje. De exemplu, restaurantele vor putea rămâne deschise pana târziu în noapte pentru clienții vaccinați iar nunțile cu participanți imunizați ar putea arata aproape ca altădată. După câteva evenimente pilot, si de concerte ne vom putea bucura daca suntem vaccinați. Inclusiv premierul Florin Citu a scris ca abia așteaptă sa meargă la mare si la concerte. Şi a postat o amintire de la concertul Metallica de pe Arena Națională din 2019.

De masca nu vom scapa, insa in iunie. Poate dupa intai august, dar numai dacă pana atunci vor fi vaccinați cel putin 10 milioane de romani. Pentru a atinge această ţintă de sâmbătă accesul la vaccin va fi liber, fara programare

VALERIU GHEORGHIŢĂ coordonator Comitetul Naţional de Vaccinare: ”Persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare. De asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14:00, până la finalul programului, la ora 20:00, fără programare. Menționez, pentru persoanele de peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul intervalului de lucru, de la 8:00 dimineața, până la orele 20:00. Atenție, pentru că aici nu vreau să apară nemulțumiri! Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă care au un loc deja ocupat şi trebuie să aibă vaccinul asigurat. Însă, suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare”.

Medicul Valeriu Gheorghita a precizat ca, din vara exista o perspectiva foarte clara sa fie vaccinați si copiii de peste 12 ani. Li se va administra doar Pfizer, in centrele deja amenajate si doar cu consimțământul părinților. În Statele Unite această procedură a fost deja aprobată. (SURSA: TVRMoldova)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.