Coacem pască cu Claudia Purice din Șolcani / VIDEO

0
456

Claudia Purice din satul Șolcani a învățat a coace pască de la mama sa. Femeia și acum îi ține minte gustul deosebit. De zeci de ani, în preajma Sfintei Sărbători de Paște, coace cozonaci și pască. Anul acesta le-a făcut împreună cu fina Nina. Au frământat aluatul și l-au pus la dospit. A urmat împletirea acestora, umplerea cu brânză proaspătă de vacă și ungerea cu gălbenuș de ou.

Gazda casei a aprins focul în cuptor, iar când jăratecul era numai bun, a pus tăvile câte una pe lopată, a făcut semnul crucii peste ele și le-a înfundat printre cărămizile înfierbântate. Din vorbă în vorbă, timpul s-a scurs repejor, iar cuptorul și-a făcut menirea de veacuri. Gospodinele au scos rând pe rând păștile și cozonacii, bunătăți care vor fi nelipsite de la masa de Paște.

Secvențele no comment sunt realizate în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.