Zece raioane au fost scoase de sub Cod roșu, nu și raionul Soroca.

0
277

Zece raioane au fost scoase de sub Cod Roşu de COVID-19. Printre acestea se numără: Călăraşi, Leova, Nisporeni şi Cantemir. Anunţul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, care a precizat că aceste unităţi administrativ-teritoriale au ieşit din zona roşie după ce, în ultimele 14 zile, incidenţa îmbolnăvirilor la 100 de mii de oameni a fost mai mică de 100.

Din 26 aprilie, Spitalul din Călăraşi nu mai tratează bolnavii de COVID-19, deoarece numărului pacienţilor a scăzut semnificativ. Bolnavii din raion au fost transferaţi la Chişinău. În ultimele două săptămâni, aici s-au înregistrat 81 de cazuri la 100 de mii de oameni.

„Avem mai puţine cazuri datorită faptului că imunizarea parcurge o etapă destul de bună, oamenii sunt receptivi la vaccin, se imunizează într-un număr destul de mare. Acum activăm în regim normal, suntem o instituţie non COVID şi sperăm să rămânem aşa. ”

A scăzut numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 şi în raionul Leova, unde, în ultimele 14 zile, s-au înregistrat 78 de cazuri la 100 de mii de locuitori. Potrivit şefei Direcţiei de Sănătate din Hânceşti, unde sunt raportate şi bilanţul infectărilor din Leova, descreșterea se datorează şi imunizării populaţiei.

„Situaţia epidemiologică în raionul Leova este, într-adevăr una satisfăcătoare, cred că rezultatul dat l-am obţinut cu eforturi comune a sistemul medical, cât şi a populaţiei, care s-a responsabilizat. Mai este şi faptul că a fost demarată campania de vaccinare, toate dozele de ser care au fost aduse în raionul Leova, au fost utilizate.”

Autorităţile din raionul Taraclia spun că au mai puţini bolnavi de COVID-19, pentru că au fost luate măsuri dure. În raion sunt 70 de cazuri la 100 de mii de oameni.

„La noi a fost instituită o comisie specială şi s-a lucrat cu toţi primarii, ca să fie instituite măsuri dure. Poliţia a verificat minuţios toate locurile publice, centrele comerciale, toţi au fost informaţi despre acest pericol.”

Cea mai gravă situaţie este în stânga Nistrului, unde, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 629 de cazuri de COVID-19 la 100 de mii de locuitori, fiind cea mai înaltă incidenţă din ţară. În clasament urmează municipiul Bălţi cu peste 300 de cazuri, raionul Briceni cu aproape 300 de cazuri şi municipiul Chişinău, cu 262 de îmbolnăviri la 100 de mii de oameni.  (SURSA: publica.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.