Sorocenii au pus pe „Masa Bucuriei” 1100 kilograme de produse alimentare. Mulțumim!

0
157

După cum vă anunțasem anterior, cel mai mare proiect național de sprijinire a oamenilor nevoiași – Campania de Paști „MASA BUCURIEI”, a fost organizată, în ajunul Învierii Domnului, pentru al 12 an consecutiv de către Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei și Banca de Alimente.

Campania are drept scop cultivarea solidarității, milosteniei, iubirii de aproapele și culminează cu o colectă națională de produse alimentare pentru masa caldă a bătrânilor singuratici. Organizată tradițional în sâmbăta Floriilor, acțiunea a avut loc concomitent în aproximativ 120 de magazine din 20 de localități din Republica Moldova.  În aceste unități comerciale au fost amenajate boxe speciale pentru donația de produse alimentare. Toate resursele acumulate în campanie devin prânzul cald oferit zilnic, pe parcursul întregului an, oamenilor nevoiași — beneficiari ai centrelor parohiale și a cinci cantine sociale din cadrul Mitropoliei Basarabiei și organizațiilor partenere implicate în campanie.

La Soroca, printre acei care și-au asumat această misiune nobilă a fost și Parohia Ortodoxă „Sfinții Martiri Brâncoveni” din municipiul Soroca. Magazinele partenere, în acest frumos gest creștinesc au fost  „Linella”, „Fourchette”, „Pasaj” , „Tavi”, „La Dusea”, iar partener media – ziarul Observatorul de Nord.

După cum ne-a relatat preotul paroh Sorin Huluță, în total, în această zi deosebită pentru acei, care nu uită să-i ajute și pe cei mai triști, au fost colectate 1100 kilograme de produse alimentare. O parte din aceste produse au fost repartizate, sub formă de pachete alimentare de 10-11 kilograme, beneficiarilor parohiei, dar și persoanelor social vulnerabile din mai multe localități ale raionului. Altă parte din aceste produse au fost depozitate în cămara Centrului social al Parohiei și vor fi folosite pentru pregătirea prânzurilor calde zilnice pentru nevoiași, pe tot parcursul anului.

Mulțumim din suflet celor, care și-au adus aportul la împodobirea acestei „Mese a Bucuriei”, partenerilor și tuturor oamenilor de bună credință. HRISTOS A ÎNVIAT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.