Colegiul Tehnic-Agricol / Soroca: file de istorie / VIDEO

0
402

„Observatorul de Nord” în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Etnografie Soroca și susținerea financiară a Fundației Thomson Reuters continuă rubrica „Soroca: file de istorie”. De această dată împreună cu muzeograful Nicolae Bulat încercăm să aflăm istoria Clădirii Colegiului Tehnic-Agricol din Soroca. 

Deși locul unei școli în partea de jos a orașului părea o idee bună, faptul că pe lângă teorie era necesar de făcut practica tot undeva în imediata apropiere, puse-se în impas autoritățile. Mai ales că numai îmbinând teoria cu practica se puteau educa buni specialişti în agricultură.

124 locuitori ai Sorocii fac un demers către autoritățile orăşenești cu rugămintea de a construi clădirea şcolii pe un teren din preajma Nistrului, în partea de jos a oraşului. Apelul era motivat prin lipsa comodităţilor. Accesul anevoios spre partea din deal și lipsa apei erau principalele argumente, dar consiliul orăşenesc spera că anume cu construcţia complexului şcolii în deal, această parte avea să se dezvolte, iar orașul avea un motiv în plus să se extindă de jos în sus.

Rubrica este realizată în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.