Mitropolia Basarabiei cere anularea decizia CNESP și solicită permiterea desfășurării slujbelor religioase în interiorul bisericilor.

0
61

   Într-o scrisoare adresată premierul interimar, Aureliu Ciocoi, Mitropolia Basarabiei  solicitată revizuirea hotărârii Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică din 22 aprilie și permiterea desfășurării slujbelor religioase în interiorul bisericilor.

În scrisoare se menționează, printre altele că „…majoritatea bisericilor nu au prezență în biserici mai mare de 100 de persoane. Sfințirea prinoaselor oricum se face afară, în majoritatea cazurilor. Noi nu suntem pentru ca celelalte instituții să fie închise, dar nu vrem nici noi să fim închiși. Să fim tratați fără discriminare”.

Referitor la Paștele Blajinilor, clericii au menționat că „deși se declară credincioși (autoritățile), au un comportament ateu și iresponsabil, prin deciziile luate. Dacă sunt permise slujbele afară, cu respectarea distanței de 1,5 m, de ce în cimitire, care sunt spații deschise( mai este și distanță între morminte), nu ar putea fi permis accesul, pentru a ne cinsti oamenii dragi, care nu mai sunt printre noi?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.