Poliția a pornit o procedură contravențională după întrunirea locuitorilor de la Soroca Nouă, cu privire la amplasarea tomberoanelor.

0
1382

Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE

SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ: După ce joi, 15 aprilie, la Soroca Nouă a avut loc o întrunire între locuitorii unui cartier de la Soroca Nouă și autoritățile publice locale, poliția s-a autosesizat pe faptul dat, pe motiv că astfel de adunări sunt interzise în această perioadă. „Cazul dat se află în gestiunea Inspectoratului de Poliție Soroca. A fost pornită o procedură contravențională pentru stabilirea tuturor circumstanțelor” ne-a informat Svetlana Talpă, purtătoare de cuvânt a IP Soroca.

Amintim că amplasarea tomberoanelor, a fost tema unei dispute între locuitorii unui cartier de la Soroca Nouă cu autoritățile locale. Deși municipiul Soroca este sub cod roșu, zeci de cetățeni de la Soroca Nouă au fost invitați la discuții cu autoritățile publice locale în privința evacuării gunoiului menajer.

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.