Hai la cătănie! Campania de încorporare de primăvară-vară a fost aprobată.

0
77

Membrii Cabinetului demisionar de miniștri au luat act ieri de rezultatele îndeplinirii sarcinii de încorporare a cetățenilor în serviciul militar în termen, în lunile octombrie 2020 – ianuarie 2021, şi au aprobat campania de încorporare de primăvară-vară, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei Guvernului, a fost stabilită următoarea sarcină de încorporare, în lunile aprilie-iulie 2021, pentru îndeplinirea: serviciului militar în termen în Armata Națională – până la 1250 de recruți; serviciului militar cu termen redus în Armata Națională – până la zece recruți.

Încorporarea cetățenilor în serviciul militar se efectuează pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării.

Autoritățile administrației publice locale, în comun cu Ministerul Apărării, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării și centrele militare vor organiza, potrivit atribuțiilor stabilite de legislație, încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen şi serviciul militar cu termen redus în perioada aprilie-iulie  2021.

Tot ieri, Executivul a decis că „se eliberează din serviciul militar și se trec în rezerva Forțelor Armate la expirarea duratei serviciului militar: în lunile aprilie–iulie 2021 – militarii încorporați în serviciul militar în termen, în lunile aprilie–iulie 2020;  în luna aprilie 2021 – militarii încorporați în luna ianuarie 2021, în serviciul militar cu termen redus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.