În luna septembrie ar putea începe construcția Stației de Epurare, iar până în anul 2025 aceasta ar putea deja să funcționeze

0
112

Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE

Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei întâlniri de lucru în regim online, organizat de MADRM, în special de Comitetul Tehnic și Grupul de lucru responsabil de implementarea Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Republica Moldova”,  cu participarea primarului municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, și administrația SA Regia Apă Canal Soroca.

După cum scrie Serviciul de presă al Primăriei Soroca, în cadrul întâlnirii conducerea urbei a fost anunțată că Compania franceză „Seureca” a câștigat concursul și se va ocupa de Studiul de Fezabilitate pentru construcția Stației de Epurare de la Soroca, care urmează să fie prezentat până la finele lunii august. În aceste context, compania franceză trebuie să vină la Soroca pentru a efectua un studiu aprofundat a rețelelor de canalizare și un studiu topografic, dar și pentru a studia zonele de amplasare a Stației și capacitatea acesteia.

În cazul respectării acestor termeni, în luna septembrie a acestui an ar putea începe implementarea proiectului, iar Banca Mondială, care este finanțatorul principal, își propune ca până în anul 2025 Stație de Epurare de la Soroca să funcționeze. (FOTO: Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca)

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.