Persoanele în vârstă de peste 60 ani și acei cu comorbidități sunt pasibili de vaccinare

0
262

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că a fost extinsă campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 și cei cu comorbidități, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MSMPS, pentru organizarea eficientă a procesului de vaccinare, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit 14.400 doze de vaccin împotriva COVID-19 către instituțiile medico-sanitare publice din teritoriu, din lotul de 50.400 doze de AstraZeneca, donate de România. Restul vaccinurilor sunt securizate pentru administrarea celei de-a doua doze, persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză.

Astfel, campania de vaccinare împotriva COVID-19 va fi extinsă pentru următoarele grupuri țintă, incluse în a doua etapă de vaccinare, precum: adulții cu vârsta de peste 60 ani, a persoanelor cu comorbidități (grup cu risc sporit) și a persoanelor cu comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit a formelor grave și decesului de vârsta 18-60 ani.

Conform surse citate, concomitent va continua și vaccinarea lucrătorilor medicali din instituțiile medico-sanitare, inclusiv a personalului/beneficiarilor din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată.

Datele oficiale arată că până la ora actuală, au fost vaccinate împotriva COVID-19, 38643 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.