În incinta IP LT ”C. Stere” s-a desfășurat Testarea Pilot PISA 2022- Program pentru Evaluarea Internațională a elevilor

0
103
  În incinta IP LT ”C. Stere” s-a desfășurat Testarea Pilot PISA 2022- Program pentru Evaluarea Internațională a Elevilor. Responsabil pentru desfășurarea testării și asigurarea asistenței tehnice a elevilor a fost directorul liceului Baș Vasile, profesor de informatică, iar coordonator școlar- Cosnicean Efimia.
   La testare au participat 52 de elevi din clasele a VIII-a, a IX-a și a X-a, născuți în anul 2005. Impresiile elevilor ce au participat la testare:
Tarlev Călin, cl. 9: ,,Mi-a părut un test interesant și util. S-au propus spre rezolvare probleme din viața cotidiană, ceea ce foarte tare mi-a plăcut. Au fost întrebări din mai multe domenii: matematică, biologie, literatură ș.a. Timpul propus pentru rezolvarea testului a fost suficient. M-a fascinat întrebarea cu alfabetul Braille.”
Valuța Andrei, cl 9: ,,Am trecut printr-o experientă nouă, interesantă. Organizarea testării a fost la nivelul cel mai bun, s-a păstrat distanța fizică și toate normele igienico-sanitare. Testul a fost împărțit în două părți, fiecare având aproximativ zece capitole și fiecare capitol de la 1 până la 4 întrebări. Am întâlnit întrebări interesante, dar și mai puțin interesante, ca de exemplu: câte dispozitive electronice aveți în casă.”
    PISA reprezintă un studiu comparativ internaţional, cu scopul de a testa competenţele de bază ale elevilor de 15-16 ani în trei domenii de studii: știinţe, citire/lectură, matematică și în ce măsură elevii care finalizează învăţământul obligatoriu au acumulat cunoştinţe şi competențe-cheie esenţiale pentru o participare activă în societăţile moderne.
SURSA: Direcția învățământ Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.