Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, alături de alți 20 de președinți au semnat un Apel către președinta RM, Maia Sandu

0
591

  Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, alături de alți 20 de președinți, printre care 17 din partea PSRM, 3 din UTAG și un democrat (Ștefan Paniș de la Florești) au semnat o adresare către președintele țării Maia Sandu prin care cer să fie inițiat un dialog cu Parlamentul, pentru a depăși criza politică și cea sanitară. Despre aceasta președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, a anunțat pe Facebook. Reprezentanții autorităților locale își explică decizia prin faptul că situația devine tot mai alarmantă de la o zi la alta, iar sistemul medical nu mai face față numărului mare de îmbolnăviri.

“Cifrele zilnice de morți și noi cazuri de infecții cu COVID-19, pe fundalul spitalelor arhipline din țară, sunt alarmante. Oamenii se tem pentru viața lor și privesc cu frică prezentul și viitorul imediat. Iar pe fundalul crizei pandemice, se aprofundează și criza politică, care are ecou negativ în toate domeniile vieții. De săptămâna trecută am pornit o discuție între președinții de raioane, pentru a face un schimb de informații despre situația în comunitățile lor, acțiunile pe care le întreprind și am ajuns la concluzia că e nevoie de o guvernare stabilă, pentru depășirea situației de criză politică și pandemică”, a scris Cenușa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.