Valeriu Bordian: „Au fost vaccinați 220 de lucrători medicali, iar unii din ei au făcut febră – dovadă că imunitatea organismului reacționează la adenovirusul administrat”

0
1099

  Campania de vaccinare, care a demarat la Soroca săptămâna trecută a fost salutată de mai multă lume, mai puțin de acei care au consemnat apariția unor simptome, în special a febrei, la unele din persoane infectate. Pentru a limpezi lucrurile, ne-am adresat după explicații la domnul Valeriu Bordian, vice-directorul Spitalului raional:

– La Spitalul raional vaccinarea s-a terminat joi, 4 martie. În total au fost vaccinate 220 de persoane. Este adevărat că, o parte din ei au făcut febră: 37 – 37,5, iar la o asisitentă medicală din secția ATI aceasta s-a ridicat până la 39,5, dar temperatura a revenit la normalitate după administrarea antipireticilor. Vreau să accentuez că, febra și alte simptome – durerile musculare sau articulare, sunt o dovadă ca imunitatea organismului reacționează la adenovirusul administrat,  pe baza căruia este format vaccinul ,,AstroZeneca (şi,,Sputnic V”  tot e format pe bază de adenovirus). Apropo, doamna care a avut febră 39,5 a doua zi a venit deja la serviciu.

Altfel, am mai primit 100 de doze pentru acei, care vor mai dori să se vaccineze. Repet, vaccinarea în spital e un lucru absolut benevolă, dar fiecare trebuie să indice personal motivul refuzului.

În ceea ce privește starea de lucruri în instituție, la capitolul „Covid”, vă informez că numărul persoanelor infectate s-a mărit, în ultima vreme. Există un focar mare la Bulboci, unde persoanele ,,responsabile  au fost  iresponsabile. Există și câteva focare mai mici.

La ziua de 6 martie,  moment în spital aveam 60 pacienți cu COVID confirmat. În ATI  erau 6 pacienți, toți în stare gravă, 4 din ei conectați la aparate pentru respirație artificială.

Restul secțiilor Spitalului activează în regim normal, tratament primesc pacienții cu tot spectrul de patologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.