Municipiul Soroca va fi parte a proiectului care prevede digitalizarea rețelelor de apă și canalizare

0
156

Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE

    O companie a anunțat inițierea procedurii de achiziție pentru proiectul „Digitalizarea rețelelor de utilități (apă și canalizare) prin utilizarea programelor GIS cu sursă deschisă (open source GIS software) în municipiile Soroca, Edineț, Ungheni, Orhei, Cahul și Comrat”, transmite MOLDPRES.

Obiectul contractului îl constituie digitalizarea și transferarea informațiilor referitoare la poziția și alte informații relevante ale rețelelor de utilități dintr-un cadastru anumit. Datele procesate vor fi stocate într-o bază de date GIS, utilizând instrumente GIS open-source.

Prețul de ofertă al furnizorului, maxim admisibil, este stabilit de către autoritatea contractantă în valoare de 1,1 milioane de lei. Oferta trebuie livrată fizic, în plicuri sigilate și marcate corespunzător, către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, până  la data de 9 martie curent.

Acest contract este finanțat din bugetul de stat al Republicii Cehe în cadrul Acordului privind cooperarea pentru dezvoltare dintre Cehia și Republica Moldova.

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.