De astăzi, școlile, gimnaziile, liceele, colegiile și universitățile trec la regimul online, iar grădinițele de copii vor funcționa în regim normal

0
427
Foto: pixabay.com

   Conform deciziei Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, începând cu ziua de astăzi, 1 martie, toate instituțiile de învățământ, primar, gimnazial, liceal, profesional și superior din Republica Moldova vor desfășura procesul de învățământ în regim online. 

Cei drept, mai mulți părinți sunt revoltați de această decizie și au scris o petiție prmierului interimar, în care cea ca elevii să meargă la școală. „Menționăm că transferarea studiilor în regim online poate fi realizată doar dacă toți elevii și profesorii vor fi asigurați cu tehnică de calcul, iar părinții vor fi asigurați cu indemnizații pentru a putea asista copiii în acest proces. Realizarea studiilor în regim online, fără crearea condițiilor necesare acestui proces, reprezintă de fapt lipsă de responsabilitate și mimarea realizării procesului educațional”, se menționează în petiție.

Pe de altă parte, grădinițele din toată țara vor continua să activeze în regim normal, cu respectarea strictă a normelor sanitar-epidemiologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.