Grimasele pandemiei: astăzi transportatorii au protestat

0
293

Ziua de marți, 23 februarie, a fost una de coșmar atât pentru transportatori, cât și pentru pasageri. Gările auto din toată Republica Moldova arătau aidoma unei clase fără elevi, iar puținii pasageri (unii din ei rătăciți la propriu și la figurat) așteptau cuminți să le vină „transportul” și să-și rezolva problemele și să respecte „programul” elaborat ulterior, începând cu o plimbare până la oraș și terminând cu vizita la medic.

Or, spre stupefacția noastră, multă lume nici nu cunoștea (sau, poate a uitat) că, drept răspuns la ultimele decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a decis că transportatorii își vor sista activitatea pe parcursul zilei de marți. Așadar, decizia nepopulară luată de prestatorii de servicii de pasageri a venit după ce CNESP a hotărât să reducă numărul de pasageri în transportul public până la 50% din capacitatea unității de transport. Cei drept, ulterior Comisia Națională de Sănătate Publică a decis suspendarea deciziei de limitare a numărului de pasageri în transport până în data de 28 februarie, dar …

Altfel, situația creată este o consecință a nerespectării de către cetățeni a regulilor impuse de autorități în condiții de pandemie și, drept consecință, numărul mare de infectări înregistrate zilnic și aglomerația care se atestă în instituțiile medicale. Pe de altă parte, au partea lor de dreptate și transportatorii care, în noile condiții, ar suferi pierderi enorme. Pe unde mai pui că, în ultima vreme, s-au mărit simțitor și prețurile la carburanți. Vă propunem un video NO COMMENT de la Gara auto din Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.