Și totuși, olimpiadele raionale/municipale vor avea loc, începând cu data de 27 februarie

0
47

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunţat astăzi despre organizarea, începând cu data de 27 februarie, a olimpiadelor raionale/municipale pentru instituțiile de învățământ general, transmite MOLDPRES.

Potrivit MECC, din aceeaşi dată vor începe şi olimpiadele zonale, pentru instituțiile de învățământ profesional tehnic. „Olimpiadele se vor desfășura cu prezența fizică a persoanelor, în incinta centrelor pentru desfășurarea probelor scrise”, indică ministerul. În acest context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat Instrucțiuni privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID – 19, aplicate la organizarea olimpiadelor școlare la disciplinele de studiu, care vor fi aduse la cunoștință, în scurt timp, organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

La începutul lunii curente, ministerul anunțase că olimpiadele școlare programate în anul de studii 2020-2021 au fost amânate pentru o perioadă nedeterminată, până situația epidemiologică din țară va permite acest lucru. Ulterior, mai mulţi părinți, elevi şi pedagogi, au solicitat desfășurarea olimpiadelor la nivel local, respectiv național, pentru că acestea sunt o etapă necesară pentru participarea la olimpiade regionale şi internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.