Equal Pay Day: pentru ca o femeie să fie la egal cu un bărbat, din punct de vedere salarial, trebuie să muncească două luni în plus

0
33

Astăzi este marcată așa-zisa Equal Pay Day – Ziua Egalității Salariale. Această „sărbătoare simbolică” are scopul de a atrage atenția asupra prăpastiei care există între salarizarea bărbaților și a femeilor.

Ziua egalității salariale marchează numărul de zile pe care femeile trebuie să le lucreze suplimentar pentru a câștiga o sumă echivalentă cu cea obținută de bărbați în anul precedent. Conform calculelor, în anul 2021 o femeie trebuie să lucreze până la data de 22 februarie pentru a atinge valoarea câștigului unui bărbat în anul precedent, ceea ce constituie 2 luni de lucru suplimentar.

Altfel, potrivit Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare”, în Republica Moldova diferențele în salarizare între femei și bărbați înregistrează o tendință negativă pe parcursul ultimilor 8 ani. Decalajul între salariul mediul al femeilor și bărbaților crește constant, actualmente constituind 14,1%. În termeni monetari, pierderea financiară anuală a femeilor a atins valoarea de peste 17 mii de lei în 2020. (SURSA: ipn)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.