Veste bună pentru agricultori: Guvernul de la București ne va acorda ajutor umanitar

0
71
Uniunea Europeană a devenit principala piaţă de desfacere pentru o serie de produse agricole din Moldova
Uniunea Europeană a devenit principala piaţă de desfacere pentru o serie de produse agricole din Moldova

Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Maia Sandu pe pagina sa oficială, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, în următoarea perioadă urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. „Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, a menționat Maia Sandu.

„Ne bucurăm de această veste bună pentru țara noastră – ca urmare a înțelegerilor pe care le-am avut cu domnul Iohannis, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest ajutor de 6000 de tone de motorină, în special Președintelui Klaus Iohannis și Prim-ministrului Florin Cîțu”, a adăugat șeful statului.

Liderul de la București a anunțat, în cadrul vizitei de la Chișinău, că România a pregătit un pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, care include furnizarea a până la 200 mii de doze de vaccin, ajutor din partea experților români la pregătirea strategiei de vaccinare, precum și medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.