Ministerul Finanțelor dezminte știrea despre impozitarea coletelor poștale valoarea cărora va depăși 100 de euro

0
38
Workers in parcel delivery company preparing a deliver

Ministerul Finanțelor, într-un comunicat remis presei menționează că informația despre impozitarea coletelor poștale valoarea cărora va depăși 100 de euro este falsă.

 „Condamnăm orice încercare de a promova știri false. Îndemnăm reprezentanții mass-media să verifice corespunzător orice informație, iar Ministerul Finanțelor reiterează toată deschiderea pentru a acorda suportul necesar în acest sens. Potrivit proiectului de lege privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021, prezentat pentru consultare publică, se propune revizuirea tratamentului fiscal al mărfurilor transportate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, și anume celor procurate de pe platformele internaționale de comerț electronic. Astfel, se prevede aplicarea facilităților fiscale și vamale asupra mărfurilor care nu depășesc plafonul valoric de 100 euro”, precizează Ministerul Finanțelor.

Ministerul mai accentuează că în cazul coletelor transmise de cetățenii de peste hotare, plafonul rămâne neschimbat la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.