Dacă pentru tine „Limba noastră–i o comoară”, participă la Concursul anunțat de MECC

0
183

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC)a lansat concursul republican pentru elevi „Limba noastră – i o comoară”, ediția a IV-a. Scopul concursului este cultivarea responsabilității tinerei generații pentru comunicarea corectă şi promovarea modelului vorbitorului cult în limbă română.

 La Concurs pot participa elevii claselor I – XII din toate instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și ciclul II din țară. Concursul se desfășoară pe niveluri de vârstă și de pregătire: Nivelul I – clasele I – a IV-a;  Nivelul II – clasele a V-a – a IX-a;  Nivelul III – clasele a X-a – a XII-a.

   Dosarul pentru concurs trebuie să includă: formularul de înscriere la Concursul republican  „Limba noastră-i o comoară”, ediția a IV-a; materialul video în format digital de maxim 3 minute în care participanții vor ține cont de: promovarea diversității lingvistice și a dialogului intercultural; conștientizarea importanței utilizării și păstrării limbii materne; dezvoltarea competenței de comunicare în limba română și limba maternă; cunoașterea valorilor culturale și a propriei identități; încurajarea interacțiunii dintre diferite popoare; dezvoltarea creativității și spiritului civic la elevi; demonstrarea competențelor civice, morale și interpersonale ale elevilor.

  Filmulețele pot fi realizate cu suportul unui cadru didactic – mentor sau împreună cu părinții elevilor participanți.

 Participanții prezintă electronic materialele pentru participare la adresa electronică limbanoastra2020@gmail.com”, până la data de 30 octombrie, ora 17:00.

Pentru fondul de premiere Ministerul Educației, Culturii și cercetării a alocat: Premiul Mare –  1 premiu în valoare de 4 000 lei; Premiul I – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate, a câte 3 000 lei; Premiul II – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate, a câte 2 000 lei;  Premiul III – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate,  a câte 1000 lei;  Mențiuni – 2 mențiuni a câte 500 lei.

 Valoarea premiilor pentru profesorul – mentor este: Premiul Mare –  1 premiu în valoare de 4 000 lei; Premiul I – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate, a câte 3 000 lei; Premiul II – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate, a câte 2 000 lei;  Premiul III – 3 premii, câte una pentru fiecare treaptă de școlaritate, a câte 1000 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.