Raionul Soroca: locul V cu „doar” 71 de infectați la 100.000 de locuitori

0
186

 Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a constatat că situaţia epidemică cu COVID-19 este nefavorabilă în Republica Moldova, în principal din cauza tendinţelor negative ale răspândirii virusului în anumite unităţi administrativ-teritoriale.

  În raionul Soroca, nivelul de infectare cu coronavirus este mai scăzut decât în alte raioane și acest lcuru nu poate să nu ne bucure. Astfel, după numărul de persoane infectate – 71 la 100.000 de locuitori ne plasează pe un onorant loc V, printre raioanele republicii. Mai puține infectări, în ultimile 14 zile au fost înregistrate doar în raioanele Leovam Glodeni, Căușeni și Cantemir. Pentru comparație: Chișinău – 584 de persoane infectate la 100.000 de locuitori, Basarabească – 521, Ialoveni – 295, Șoldănești – 267, Edineț – 253 sau Bălți – 239.

  Vă reamintim că, printr-o decizie a Comisiei la 26 de raioane li –sa atribuit „Codul roșu” (cel mai înalt) de infectare, alte 11 raioane au codul portocaliu (inclusiv, raionul Soroca) și numia raionului Leova (cu o incidență de 43 de infectați la 100.000 de locuitori) i s-a atribuit „codul galben”,

   Pe de altă parte, aceste „coduri” au fost atribuite pentru două săptămâni or, ulterior unităăile adminstrativ-teritoriale ar putea trece de la un cod la altul, în dependență de numărul de persoane infectate.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.