VIDEO: Problema evacuării gunoiului din sat poate fi rezolvată cu implicarea tuturor

0
108

Locuitorii satului Roșietici, raionul Florești, s-au adunat la o întrunire a focus-grupului local pentru identificarea problemelor din comunitate. Principalul subiect vociferat de majoritatea celor prezenți a fost problema evacuării gunoiului.

Deși fiecare vede în felul său rezolvarea problemei, fie prin amenajarea gunoiștii și îngrădirea ei cu un gard sau dezvoltarea unui serviciu de colectare a gunoiului menajer, principalul este că discuțiile au început, iar cetățenii nu așteaptă doar ca autoritățile locale să le rezolve problema, ci se implică și ei. 

Activitățile sunt parte a Proiectului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), care va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.