Uniunea Europeană iarăși ajută Republica Moldova: Grantul de zece milioane de euro din tranșa a doua de asistență financiară a ajuns în cont

0
80
La începutul acestui an, Bulgaria avea cel mai scăzut salariu minim brut pe economie din UE (312 euro)

Moldova a primit grantul de 10 milioane de euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară de la Uniunea Europeană, a anunțat marți Ministerul Finanțelor, confirmând că banii au intrat în contul său, scrie Europa Liberă.

 

Într-un comunicat de presă, Ministerul Finanțelor susține că grantul a venit pentru că R. Moldova ar fi „realizat integral acțiunile prevăzute în Memorandumul de înțelegere privind asistența financiară”, mai precis, reforme „în domeniile guvernanței sectorului financiar, a sectorului public, lupta împotriva corupției și spălării banilor, domeniul energiei și a climatului de afaceri și implementarea Zonei de Liber Schimb aprofundat și cuprinzător”.

Aprobarea grantului de 10 milioane și a celei de a doua tranșe din asistența macrofinanciară, în sumă de 30 de milioane de euro, a fost salutată nu doar de puterea de la Chișinău, ci și de opoziție.

La 9 iulie, Maia Sandu declara Europei Libere că „majoritatea parlamentară și guvernul au binevoit să își dea voturile pentru o parte din angajamente (față de UE)” iar „Uniunea Europeană a hotărât să simplifice acele condiții, pentru că înțelege cât de grea este situația în Republica Moldova”.

Sursa: moldova.europalibera.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.