DONAȚIE: Mai multă siguranță pentru nou-născuții, gravidele și medicii din Soroca

0
394

UNICEF a procurat, cu suportul USAID, un lot de consumabile de primă necesitate, produse de igienă și dezinfectanți în valoare totală de 285 mii de lei pentru maternitățile din țară. Printre instituțiile care beneficiază de ajutor este și Centrul Perinatal Soroca.

După o pauză cauzată de răspândirea virusului Covid-19 în Soroca, la 11 mai, maternitatea și-a reluat activitatea. Având în vedere că epidemia de Coronavirus nu s-a terminat, gravidele, nou-născuții și medicii au nevoie de condiții maxime de siguranță, așa că ajutorul oferit de UNICEF și USAID va fi de mare folos. Ieri, donația a ajuns la Soroca.

”Suntem mândri de faptul, ca Centrul Perinatal Soroca a beneficiat de o donație din partea Agentiei Statelor Unite (USAID) și implementată de UNICEF pentru a opri răspândirea COVID-19 în Republica Moldova. De astăzi femeile gravide, lăuzele și nou-născuții vor benificia de produse igienice și de îngrijire pe tot parcursul aflării în maternitate. Mulțumim din suflet! ”, menționează Nina Spoială, neonatolog la Centrul Perinatal Soroca, într-un mesaj postat pe rețele sociale.

La maternitatea din Soroca activează 38 de persoane, dintre care cinci medici. De la 11 mai, aici s-au născut 20 de copii.

Foto: Facebook.com/Nina Spoialo

Produsele sunt destinate femeilor gravide, lăuzelor, și nou-născuților, dar și lucrătorilor medicali de la 11 maternități din țară, care acoperă circa 80% din nașteri din toata tara, se menționează într-un comunicat publicat de donatori.

Donația este realizată în cadrul Programului „Prevenirea și Răspuns la COVID-19”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Asistență Internațională (USAID) și implementat de UNICEF Moldova. Proiectul face parte din asistența în valoare de 2,2 milioane de dolari SUA, oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a opri răspândirea COVID19 în Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.